Dne 10.10. otevřeno do 17:30

Hrubá instantní rýžová kaše 1kg

Kód: 1372
99 Kč 9,90 Kč / 100 g
Skladem

Expandovaná rýžová zrna nahrubo mletá

Detailní informace

Kamenná prodejna u parku
Kamenná prodejna u parku
Nákup rovnou i s procházkou
Lokální dodavatelé
Lokální dodavatelé
Poctivý výběr dodavatelů
Poradenství
Poradenství
Rádi Vám poradíme s výběrem

Detailní popis produktu

Expandovaná rýžová zrna nahrubo mletá. Směs je předvařená a instantní, stačí jen přelít teplou nebo i studenou vodou a nechat dobře nasáknout. Rýže je imunologicky nejlépe přijímaná surovina s příznivým dietetickým účinkem pro psa. Jde o krmný produkt. Hrubozrnná kaše je ideální doplněk především při Barfování, nebo pro zavodnění psa - nasaje na sebe až 250 % vody a pes řídkou vodnatou kaši většinou s chutí sežere. Vhodný doplněk stravy také při onemocnění trávicího traktu, rekonvalescenci po nemoci, vyčerpání, stresu

  •  Možnosti použití:  Instantní rýžová kaše je vhodná pro všechna plemena psů, včetně těch, co trpí alergii na lepek. Slouží pouze jako příloha k masité nebo granulované potravě, tzn. k syrovému masu, ke konzervám, nebo k vysoko proteinovým granulím s obsahem bílkovin nad 25%. Kaše musí být psovi podávána pouze dostatečně nasáklá vodou, nikdy ne v suchém stavu - je silně dehydrována ( zbavena vody ) a váže na sebe přes 200% vody! Nepodávejte ani jako samostatné krmivo, jen jako doplněk.

Mokrá kaše může být také ideálním nosičem sypkých krmných doplňků potravy psa, jako jsou např. pivovarské kvasnice, žraločí chrupavka, hovězí kolagen, silymarin, prebiotika, chondroprotektiva, sypké medikamenty, aj. Nasypejte krmný doplněk na mokrou kaši a promíchejte.

Ke kaši je vhodné přiřadit i vařenou mletou zeleninu pro zvýšení obsahu vlákniny. Její chuťovou atraktivitu můžete zvýšít lososovým olejem, rybím, či drůbežím tukem, za což vám bude pes velmi vděčen. Přídavek tuku by neměl překročit 10% ( 100 ml / kg mokré kaše ).

U nenasytných psů zvýší přídavek kaše v krmivu pocit nasycenosti. Nepřekrmují se pak masem nebo granulemi, tím i bílkovinami a nemají potom problémy s jejch trávením - plynatost, průjem. Nepoužívejte kaši jako hlavní krmnou dávku, ale jen jako doplněk bílkovinného krmiva, nebo k jeho zchutnění.

Rýžová kaše pojme až 200% vody vůči své hmotnosti. Je proto i vynikajícím podpůrným prostředkem - spolu s masem ( s granulemi to nemá takový efekt ), pro zavodnění organizmu psa v nadměrném horku nebo i mraze.

  • Způsob přípravy: Přelejte suchou rýžovou kaši teplou či studenou vodou nebo vývarem a promíchejte, případně přidejte vodu tak, aby byla snadno míchatelná. Na 100 g kaše dejte cca 150 - 200 ml vody, promíchejte a dořeďte si vše ještě na požadovanou hustotu. Zamíchejte vychladlou hmotu do obsahu konzervy, masa nebo granulí. Můžete si namíchat kaši i do zásoby a zamrazit, nebo uschovat na cca 3 dny v ledničce.

Doporučené dávkování:  Je nutné u každého psa dávkování individuálně odzkoušet od nejnižších hodnot. Níže uváděná množství jsou v mokrém stavu - po namočení.

Běžně se přidává mokrá (!) rýžová kaše k masu, k obsahu konzerv nebo ke granulím, a to cca 20 - 30 %, tzn. 200 - 300 g / kg krmiva. Záleží hodně na velikosti psa, jeho aktivitě a také individuální "žravosti" a rychlosti trávení. U malých a středních plemen je dobré se držet okolo 10 - 15 % z hmotnosti krmiva.

U obézních psů je možné použít kaši na snížení energetické hodnoty celkového krmiva, protože pes neumí plně využít škroby a cukry na hrazení energie, k tomu využívá především jen tuky a bílkoviny. Proto u diety nahraďte kaší část granulí z denní dávky, nepřidávejte ji ke krmivu navíc! Přidává se cca 15 - 20 % kaše zamíchané do granulí.

  • Skladování a spotřeba:  Rýžovou kaši skladujte hermeticky uzavřenou v PVC sáčku a hlavně v suchu. Pozor na napadení moly. Pokud se tak stane, ihned ji spotřebujte ( psovi to nikterak nevadí ) ať se vám spíše moli nerozmnoží v domácnosti.

Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od zakoupení. Při správném skladování vydrží i mnohem déle. Přebytky namočenéé kaše lze i zamrazit do sáčků v množství potřebné na 1 - 2 dny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: